luni, 5 aprilie 2010

Ghetarii Arctici se topesc din cauza...vulcanilor!





Deja in anul 1992, centrul meteorologic Wheater Bureau cerceta cauzele unei surprinzatoare scaderi a nivelului ghetii din banchiza polara arctica. In acesti ani, tot mai numeroase sunt stirile privitoare la topirea ghetarilor polari arctici si posibilitatea ajungerii Pacificului direct din Siberia.


Lumina in anumite aspecte, a adus-o recenta expeditie stiintifica condusa de Dr. Sohn (Woods Hole Oceanographic Institution), expeditie ce a beneficiat de finantare NASA. Telecamerele robot au evidentiat pentru prima data, sub ghetarii eterni ai Arcticului, o activitate vulcanica de mare amploare, ce a surprins cercetatorii. Rezultatele, raportate in prestigioasa revista Nature, au evidentiat prezenta catorva zeci de vulcani care erup la o adancime de 4.000 de metri. Lava intra in combinatie cu apa inghetata si formeaza adevarate “paturi” de particule vulcanice, care se intind pe kilometri intregi.

Colosalul cuptor geo-termic se aprinde si se stinge sub ghetarii Arcticului in maniera total naturala, iar acest fapt justifica din plin variabilitatea ghetarilor arctici, pusa pana acum de catre mass-media, pe seama emanarilor de CO2 de catre specia umana.

Diversele conventii internationale care incearca sa fixeze o limita in privinta emanatiilor de CO2, vor ramane in istorie ca fiind cele mai inutile manifestari de prezumtie a omului.

Pentru documentare am folosit: Archeo&Misteri No.2 An.VII

Un comentariu:

  1. "Incalzire globala" = zeci sau sute de mii de euro. Nu exista incalzire globala cauzata de oameni, pentru ca, ca deobicei, oamenii isi dau prea multa importanta. De parca planeta nu a mai trecut, inainte de om, prin asa ceva singura...

    RăspundețiȘtergere