miercuri, 20 ianuarie 2010

RUGAMINTENu-mi spune nimic. Iti cunosc mizeria, necazurile, luptele si ispitele sufletului tau, asa cum esti tu! Daca o sa astepti sa devii un inger ca sa mi te daruiesti intru iubire, atunci n-ai sa ma iubesti niciodata.


Chiar cand esti las, fricos, neincrezator in implinirea dragostei si in savarsirea dragostei si a sfinteniei, chiar cand ai sa recazi in acele pacate pe care nu ai vrea sa le mai faci, Eu nu iti dau voie sa nu Ma iubesti.


Iubeste-Ma asa cum esti tu!In orice moment si in orice situatie te-ai afla, in credinciosie sau in tradare, in ravna sau in uscaciune, tu iubeste-Ma asa cum esti. Eu vreau sa Ma poti iubi din putina si saraca ta inima.Daca voi astepta pana cand vei fi desavarsit, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata.


N-as putea eu oare sa fac din fiecare fir de nisip un serafim?! Un inger care sa straluceasca de curatenie si dragoste?Nu sunt EU Domnul Dumnezeu care am creat toate si pot totul?Omule, ti-ai dat tu viata pentru lume din dragoste pentru oameni, sau ai murit din iubire pentru Mine?


Atunci din ce motiv nu Ma lasi sa te iubesc?


Fiul Meu, lasa-ma sa te iubesc, Eu iti vreau inima, care este lacasul meu.Desigur cu timpul am sa te schimb, insa chiar pana atunci iubeste-Ma asa cum esti tu, fiindca Eu te iubesc cu toate ca esti asa. Eu vreau ca dragostea ta pentru Mine sa se nasca din putina si saraca ta inima; din adancul neputintei si al murdariei tale.Eu te iubesc si cand esti slab si necurat.Nu vreau o dragoste izvorata din mandria virtutiilor tale, ci dintr-o inima smerita pe care sa o poti curati oricand. N-am nevoie de virtutile tale, de talentele tale, de intelepciunea ta.


Eu vreau doar sa Ma iubesti si sa lucrezi cu dragoste pentru Mine.Nu virtutile tale doresc; daca ti le-as da tu esti asa slab si mandru incat as hrani amorul tau propriu si nu m-ai cinsti pe Mine. Deci ele sa nu fie un motiv pentru care sa nu Ma cauti si stai departe de mine. Apropie-te cu dragoste.Unui fier negru flacarile unui foc nu numai I-ar curata rugina, dar l-ar face incandescent. Iubeste-Ma deci, si pacatele se vor arde, si tu vei fi fericit.


Iubeste-Ma nu numai ca sa fii curat, asta ar fi din nou o mandrie pentru tine, ci pentru ca Eu vreau sa ma odihnesc in inima ta. Deci nu te mai ingrijora de asta.As putea sa fac prin tine lucruri mari pentru mintea omeneasca, dar nu; tu ai sa fii sluga rea si neputincioasa. Am sa-ti iau si putinul pe care tu te increzi ca-l ai. Eu te-am facut din iubire, si pentru ca sa-ti dau iubirea, fara ca tu sa-mi poti da ceva.Nu incerca sa-Mi platesti iubirea prin nimic, asta Ma doare atat de mult la tine.Iubeste-Ma in dragostea Duhului Meu si fara motive.


Nu mai sta departe de Mine; iti lipseste nu sfintenia pe care numai eu ti-o pot da ci o inima gata sa ma iubeasca oricand si pana la capat.Astazi Eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si adevaratul Imparat si Domn. Eu bat si astept. Grabeste-te sa-Mi deschizi cu smerenie;nu mai aduce motiv intinaciunea si saracia ta. Daca ti-ai cunoaste-o pana in adanc si deplin ai muri de durere.Dar ceea ce M-ar durea pe Mine ar fi ca tu si acum sa te indoiesti de dragostea ce o am Eu pentru tine.Crede ca Eu pot totul si tu nu poti nimic fara mine; doar pacatul esti in stare sa-l faci fara ajutorul Meu.Nu te framanta ca n-ai virtuti.


Am sa-ti dau Eu Sfintenia Mea. Deschide-ti inima prin pocainta si Ma primeste in potirul sufletului tau prin Trupul si Sangele Meu, pe care ti-l dau la Sfanta Liturghie. Atunci o sa te fac sa intelegi totul si sa Ma iubesti mai mult decat iti poti inchipui.Lasa sa curga Sangele Meu in sangele tau si sa bata inima Mea in inima ta.Eu ti-am dat-o pe Sfanta si Preacurata Mea Maica. Lasa sa treaca totul prin inima Ei curata, incat sa poata mijloci pentru tine.Orice s-ar intampla nu astepta nicidecum sa devii sfant, ca pe urma sa Ma iubesti.In acest fel tu nu m-ai iubi niciodata.


Si acum, du-te!
EU sunt cu tine!!!
Ierom. Rafail Noica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu