Templarii în Iluminism  

Posted by Admin in


Templarii în Iluminism

La începutul secolului XVIII, odată cu expansiunea Iluminismului, mitul Templarilor revine în actualitatea vremurilor, bucurându-se de o nouă lansare. Iluminiștii îi considerau pe Cavalerii Templului precursorii lor, striviți de către o Biserica bigotă și oprimantă.

Pentru multe din lojele masonice, legătura cu Templarii nu era doar un ideal, ci un fapt real. Jacques de Molay, înainte de a muri ars pe rug, numise în rang de Mare Maestru pe Jean Marc Larmenius. Acesta din urmă, ar fi redactat ”Carta di Larmenius” care succesiv a fost semnată de alți Mari Maești ai Ordinului, deja intrat in clandestinitate.

Executia ultimului Mare Maestru

”Carta di Larmenius” a fost de-a lungul timpului si mai este și astăzi baza pe care o sumă considerabilă de asociații își justifica legătura directă cu Ordinul Cavalerilor Templari. Desigur, autenticitatea acestui document nu a fost niciodată dovedită istoric.

Fragment din Carta di LarmeniusThis entry was posted on sâmbătă, 31 martie 2012 at 14:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comentarii

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

4 aprilie 2012, 14:39

Trimiteți un comentariu