sâmbătă, 23 aprilie 2011

In premieră pe Geticul`s BLOG: Interviu


Dragilor cititori de Geticul`s BLOG, de astazi, va aducem in paginile noastre o noua serie de articole care speram sa va atraga atentia si sa va consume cu folos cateva minute din viata. In premiera, Geticul`s BLOG va publica o serie de interviuri la care am invitat sa ia parte toate Ordinele Cavaleresti prezente si active in prezent pe teritoriul Romaniei, si pe care le-am putut gasi pe reteaua de socializare Facebook. Primul Ordin care a raspuns "prezent" apelului nostru a fost:

Ordinul Cavalerilor Cerb din Sighisoara

Ordinul Cavalerilor Cerb

Bun găsit!


1. Spuneti-ne care este povestea voastra, cand ati pornit la drum, cum si…de ce?
 
Am inceput anul trecut, nu cu mult inaintea Festivalului Sighisoara Medievala. Ideea de a infiinta la Sighisoara un Ordin de acest gen, e ceva mai veche. S-a raspuns intr-un fel "nevoii" de completare in ce priveste turismul cultural. Ca orice inceput. Extrem de greu datorita in primul rand contextului economic pe care-l traim.  Nu pot spune "o poveste" despre inceputuri. Mi-as fi dorit sa pot spune una. Poate faptul ca o vara am facut parte din Ordinul Cavalerilor Lup din Tg Mures, m-a ambitionat sa incep la Sighisoara sa intemeiez ceva asemanator. Desi, ne deosebim de celelalte Ordine de acest fel prin multe lucruri.
 
 
2. Cu ce palmares va prezentati astazi lumii?

Deocamdata "palmaresul" nu e de lauda. Fiind doar in primul an de existenta, am preferat sa muncim mult sa putem tine "pasul" cu ceea ce prezinta alte Ordine.
 
Click pentru marire

 
3. Cati membrii numara grupul vostru?

Pentru moment suntem 11, activi. Mai sunt 3 care-s mai mult cu "sufletul".
 
 
4. Pe ce criterii sunt admisi cei care vor sa intre in Ordin?
 
In primul rand VOINTA. Sa poata sa faca fata cerintelor. Multi au abandonat inchipuindu-si ca fac doar parada. Cand au dat piept cu greutatile luptelor si a disciplinei ce se impune, raman putini. Lucrurile insa se cern. In principiu, acceptam pe oricine doreste sa ni se alature, apoi....se autoexclude daca este cazul. Totusi, impunem cateva reguli de baza, ce tin de bun simt, de organizare, de incredere, etc. 
 
Click pentru marire

 
5. Cu ce va ocupati atunci cand nu sunteti acoperiti de imbracamintea medievala?

Venim din diferite "zone". De la actor-regizor de teatru (de profesie), trainer in munca cu tinerii si adultii, la muncitori, functionar, elevi.
 
 
6. Costumatiile, armurile, armele, in ce mod vi le procurati?
 
Noi inca nu ne putem permite armuri. Armele sunt cumparate. Costumele au fost confectionate special la initiativa initiatorului. Alte lucruri, le confectionam noi, in masura in care desigur, se poate.
 
   
 
7. Ce ambitii v-ati fixat pentru viitor?
 
Multe. Deschiderea in perimetrul cetatii a unei tabere medievale cu caracter permanent. Cu program permanent, in cadrul careia pe langa luptele cavaleresti si dansurile medievale, farsele, sa putem campa cativa mestesugari care sa tina diverse work-shopuri. De ce nu, o alta idee ar fi un Festival doar al Ordinelor. Altul decat cel Medieval pe care-l stim deja cu totii. Si mai sunt cateva idei pe care dorim sa le fructificam dar...o luam incet.
 
Click pentru marire

 
8. Unde va pot gasi pasionatii de istorie in vara ce bate la usa?
 
Pentru moment pe Facebook si pe blogul nostru care e INCA in lucru. In curand, speram sa fim gasiti in perimetrul cetatii si eventual intr-unul din turnurile acesteia.
 
 
9. Un salut si o urare pentru Getici?

Ca suntem in timpul serbarii Pastelor, va dorim multa sanatate, un Paste Luminat plin de bucurie alaturi de cei dragi si va adresam salutul nostru "Semper Vincit Amor"!




 





Un comentariu: