Coperți din piele umană  

Posted by Admin in

.


Un volum infiorător! – La propriu.

Pasionații de lectură aflați în trecere prin Londra, pot să admire de astăzi un volum de poezii al autorului britanic John Milton, ale cărui coperți sunt acoperite de...piele umană. ”Învelitoarea” aparține autorului, acesta fiind condamnat la moarte in anul 1830 pentru uciderea soției sale, Grace.
.

.
Totuși volumele învelite în piele umană nu sunt chiar atât de rare precum s-ar putea crede. Cele mai recente sunt datate cu anul 1800, și erau chiar populare în perioada respectivă pe teritoriul Franței, cel puțin până la Revoluția Franceză. ”Donatorii” erau în cele mai multe cazuri condamnații din temnițele franceze.
.
Un expert în acest domeniu este bibliotecarul Universității din Berkley, Anthony Bliss. Acesta a declarat pentru National Geographic faptul că între rafturile celebrului ateneu al Californiei există astfel de volume.

FOTO: Westcountry Studies Library

.

This entry was posted on sâmbătă, 5 martie 2011 at 14:39 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 comentarii

What a hell! Iti dai seama, eu Lecterul, ma cutremur cand aud de asa ceva! Mai bine imi alegeam ca ursername, Minnie Mouse! Si mai sunt si bibliotecar, printre alte profesii!
Mai citisem eu despre astfel de coperti, de cand cu nereusitul complot al iezuitilor asupra unui rege scotian. Cica seful complotistilor a ajuns coperti, si se vedeau pe piele urme de tortura... Deci nu pot sa ating asa ceva! Nici s-o vad in muzeu!

5 martie 2011, 15:21

@dr. Lecter...

E infiorator, dar nu cel mai infiorator.

5 martie 2011, 15:24

Erau alte vremuri atunci, nu era ceva deosebit de infiorator, asa cum ni se pare in ziua de azi.

5 martie 2011, 16:49

Trimiteți un comentariu