joi, 24 iunie 2010

Norul vulcanic a acoperit...adevarul!


Eyjafjallajokull este un ghetar in Islanda. Cu o suprafata de 100 de Km patrati, acesta ocupa locul 5 ca marime in clasamentul ghetarilor islandezi. Pe intinderea sa, ghetarul acopera vulcanul Eyjafjoll. In localitatea Fimmvorouhals, in noaptea de 20 martie 2010, s-a deschis un crater vulcanic. Primul din 2010. Ultima eruptie declansandu-se in anul 1821, incheindu-se in anul 1823.


In data de 20 martie a acestui an, dupa 187 de ani, Eyjafjoll revine la viata, obligand la evacuarea a aproximativ 600 de persoane. Pe data de 15 aprilie 2010, prezenta unui nor compus din cenusa vulcanica a condus la inchiderea spatiului aerian european si implicit a unui numar considerabil de aeroporturi de pe tot cuprinsul continentului, din tari precum: Anglia, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Belgia, Franta, Germania, Elvetia, Polonia, Estonia, Letonia, Cehia, Austria, Romania, Ungaria, Spania si Italia.

Probele de cenusa vulcanica prelevate din imprejurimile vulcanului au evidentiat o concentratie de fluoruri solubile in apa de 104 miligrame/ 1 kilogram de cenusa. Tinand cont de faptul ca in respectiva regiune a Islandei, agricultura este una din ocupatiile de baza, populatia a fost atentionata sa nu foloseasca apa din puturi si rauri.

In data de 14 aprilie 2010, eruptia reincepe, de data aceasta, din mijlocul ghetarului, provocand inundatii care au constrans locuitorii sa paraseasca zona. Diferita de prima eruptie, a doua, s-a produs sub gheata. Apa rece al ghetarului, amestecata cu lava fierbinte a creat mici particule de gheata care, amestecate cu cenusa, s-au ridicat in atmosfera sub forma unui nor de abur si fum, transportat (conform informatiilor oficiale) de curenti la mari distante.

Cenusa vulcanica este un adevarat pericol pentru transporturile aeriene, de aceea, dupa cea de-a doua eruptie s-a decis blocarea traficului aerian din cauza norului de cenusa care s-a imprastiat in atmosfera. Au fost anulate zborurile a milioane de pasageri.

Eruptiile vulcanice de mari dimensiuni sunt cunoscute pentru schimbarile care le produc in atmosfera. Emanatiile pe care acestea le produc, odata ajunse in atmosfera formeaza “paturi” care pot scadea temperatura terestra cu pana la o jumatate de grad (scara Celsius) pentru perioade de la un an la trei ani. Sunt insa si oameni de stiinta care sustin contrariul, in opinia acestora, acumularile de cenusa vulcanica in atmosfera provoaca o ridicare a valorilor termice.

Aceasta ar fi, in sinteza, reconstructia evenimentelor, bazata pe sursele media mainstream, dar cele ce s-au intamplat sunt de examinat si din perspectiva neoficiala. Sunt cateva aspecte care merita aprofundare. In primul rand, fenomenul vulcanic a fost concomitent cu un exercitiu militar (operatiunea Brilliant Ardent) condus de N.A.T.O. pentru simularea unui raspuns la un eventual atac nuclear din partea Iranului.




In acest interval de timp in care avioanele civile ramaneau la sol din motive “meteorologice”, avioanele militare care transportau substante chimice au continuat sa zboare in spatiul aerian European, indeosebi in ore nocturne, fapt demonstrat de hartile satelitare, pe care se pot observa chemtrails. Nu fusese oare trambitat de toti “jurnalistii” faptul ca spatiul aerian fusese inchis? Marturie la aceste fapte, stau si zecile de fotografii si filmulete facute de activisti nord-europeni. Desigur ca microparticulele de siliciu pot dauna motoarelor avioanelor, dar tone de siliciu sunt dispersate in fiecare zi in atmosfera de avioane chimice si nici o “entitate” nu s-a mai preocupat pentru siguranta.




Devine tot mai evident faptul ca pretextul norului de cenusa vulcanica a fost paravanul in spatele caruia s-a ascuns “jocul de-a razboiul”, desigur fara ca opinia publica sa stie, aceeasi opinie publica oarba care se pierde in versiuni oficiale (si false) prea-trambitate de presa. O dovada a acestui lucru este faptul ca nici un organ de informare nu a mentionat nimic referitor la exercitiul fortelor N.A.T.O.





Nu se poate nega existenta unui nor de cenusa vulcanica, dar dimensiunile acestui fenomen au fost umflate au fentat pana si decenta.



De notat:

1. Una din “Illuminati cards” prezinta un eveniment vulcanic distructiv.

2. Stire prezentata de cateva posturi de televiziune cu acoperire nationala in luna februarie a anului 2010. (Textul de mai jos este stire prezentata in cadrul “TG2 – Italia”.

Eruptii vulcanice controlate pentru combaterea incalzirii globale. Propunere bizara, dar lansata de oameni de stiinta foarte apreciati in paginile unei importante reviste. Propunerea acestora deriva din constatarea efectelor unui dezastru care a lovit in primele luni ale anului 1991 insula Luzon din Filipine.

Vulcanul Pinatubo a dat viata lent, ceea ce a permis evacuarea populatiei, unei eruptii gigant. Patura de sulf generata de Pinatubo a creat pentru luni la rand o “umbrela” care a filtrat razele de soare reducand astfel temperatura planetei cu o jumatate de grad.

Trei oameni de stiinta nordamericani au studiat fenomenul si au scris pentru revista “Nature” un material in care propun provocarea artificiala a eruptiilor vulcanice pentru atingerea aceluiasi obiectiv: crearea unei “umbrele” care sa reduca temporar dar rapid, “febra” planetei. In acest mod, sustin acestia, s-ar putea obtine timp pentru realizarea concreta a unor actiuni de reducere a efectului de sera, pe termen lung.

Criticii acestei teorii afirma ca operatiunea ar prezenta costuri prea ridicate si mai mult decat atat, ar prezenta riscuri foarte ridicate.

Preluat din arhiva: http://www.tankerenemy.com/

Un comentariu: