duminică, 14 februarie 2010

"Templul Negru" - File ale nazismului


Suntem in anii ce preced al Doilea Razboi Mondial, un vant aspru matura Europa, antice si puternice simboluri esoterice si magice se reintorc pe scena istoriei.

In Belgia, patru comisari de politie fondeaza Noua Militie a Templului, cu scopul de a reinvia Ordinul Templar, cu conotatii antisemite si ultranationaliste.



Cucea Teutonica


In acelasi timp, in Germania, Adolf Hitler si Heinrich Himmler, constituie departamente speciale ale SS care sunt integrate intr-o structura denumita “Templul Negru”. Fuhrerul Germaniei naziste nu a ascuns niciodata inclinatiile sale pentru esoterism, magie si redescoperirea anticelor traditii nordice si pagane. Pana in 1923 si-a plasat partidul sau nationalist-socialist pe ideea unui Ordin religios, similar celui al cruciatilor. Totusi, acest lucru nu ii ajungea, el dorea crearea conditiilor pentru formarea unui nou Ordin Teutonic, in care sa renasca mitologia Scandinava si germanica.

H. L. Himmler

Primul lucru pe care l-a facut Hitler, a fost sa ii ordone lui Himmler constituirea Anhenerbe-ului, cu scopul de a regasi dovezile ca germanii erau descendentii unei civilizatii antice, mai exact, civilizatia arienilor. Himmler, a constituit apoi, Ordinul Templului Negru si a stabilit cartierul general in castelul din Wewelsburg, unde se desfasurau ritualurile membrilor Ordinului, alesi dinainte pentru puritatea apartenentei lor la neamul arienilor.


Hermann von Salza - al patrulea Mare Maestru
al Ordinului Cavalerilor Teutoni (1209 - 1239)

Conform intentiilor pe care le manifesta Hitler, acesti soldati ar fi trebuit sa devina monarhi-razboinici, la fel ca si membrii Ordinelor cavaleresti din Evul Mediu. Pentru indeplinirea acestui scop, fiecare membru al Templului Negru primea o instructie cavalereasca in “scoli” numite “Napola”. Membrii, atent selectionati, ar fi trebuit sa reprezinte noul Ordin Teutonic, similar cu cel pe care al patrulea Mare Maestru Hermann Von Salza il conducea in jurul anilor 1220.


"Schawarze Sonne" (Soarele Negru) - simbol asociat
componentei mistice-esoterice a nazismului.


Ambitiile Fuhrerului implicau si cuceriri teritoriale, si implicit, refacerea statului pe care Teutonii il stapaneau intre anii 1257 si 1309. Un regat puternic, in acele timpuri, cu o suprafata de 235.000 de Kmp, comandat de un Ordin religios-cavaleresc care a gasit in imparatul Frederic al-II-lea, un aliat de incredere. Totodata, trebuie amintit faptul ca legaturile dintre papa si imparatul Frederic al-II-lea s-au rupt, urmand ca mai apoi, acesta din urma sa devina foarte apropiat cu exponentii Islamului. Mai mult decat atat, a studiat chiar, cateva din curentele filosofice ale timpului, cum ar fi cea al seicului Al-Djebal, conducatorul sectei Ismaelitilor.

Inceputul Templului Negru, este asemanator cu inceputurile Ordinul Teuton. In interioriul lui, insa, se desfasurau ritualuri din cele mai sinistre dedicate pana si cultului mortii. Singura iesire din Ordin era moartea. Himmler stabilise si faptul ca orice membru intrat in cadrul Ordinului, sa primeasca un inel, care il lega simbolic de Ordin. Crucea neagra, simbolul Teutonilor medievali, a fost inlocuita de Hitler cu un alt tip de cruce, simbol esoteric tibetan, chinez si hindus.

Inelul pe care il primeau membrii "Templului Negru"


Crucea neagra Teutona a fost insa mentinuta de fuhrer pentru decorarea celor mai valorosi militari ai Germaniei. Este vorba despre celebra Cruce de Fier.

Decoratia "Crucea de Fier"



Pentru documentare am folosit: Secreta Magazine, nr. 46

4 comentarii: