Aeroportul subteran de lângă barajul Vidraru  

Posted by Admin inMitul spune că în zona barajului Vidraru, în dealul de lânga ruinele castelului Poienari ar exista un aeroport subteran!
Se pare că ar avea un sâmbure de adevăr dacă ţinem cont de informaţiile urmatoare: Schema de amenajare a centralei Vidraru cuprinde o acumulare importantă, un baraj din beton în dublu arc, o galerie de aducţiune continuată printr-un castel de echilibru şi un puţ forţat, o centrală subterană şi o galerie de fugă. În cei cinci ani şi jumătate în care s-a scris istoria zidirii acestei cetăţi de lumină, s-au realizat volume de lucrări impresionante: s-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 metri cubi de rocă, din care aproximativ 1 milion metri cubi în subteran, s-au turnat 930.000 metri cubi de beton, din care 400.000 metri cubi în subteran şi s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice.
sursa: forum.softpedia.com

This entry was posted on miercuri, 16 decembrie 2009 at 12:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu