miercuri, 2 decembrie 2009

Pe scoarta Pamantului exista sute de gropi cu adancimi de peste 100 de metri, care nu pot fi explicate

"Surpari carstice”, „palnii de absorbtie”, „doline de prabusire”, „polje”, toate aceste denumiri cauta sa explice gaurile aparute din senin pe suprafata Terrei. Dacain zonele cu sol calcaros, care permite eroziunea, exista o explicatie, existenta acestora nu poate fi motivatainsain zonele stancoase, dure. Multiinclina sa creada ca ele ar fi produse de extraterestri.


Pamantul disparut



In noaptea de 13 spre 14 decembrie,in cantonul elvetian Vaud, apare o gaura enorma, fara ca proprietarul
terenului, Roland Haefeli, sa poata da vreo explicatie. Cunoscutul ufolog si scriitor de science-fiction, Jimmy Guieu, care a vizitat zona, spunea ca, pe campul respectiv, nu a fost observata vreo urma de camion sau de unealta de sapat mecanica.


Alte gauri produse misterios au facut senzatiein Elvetia,intre anii 1972 si 1990. Cea mai mare a aparutintr-o comuna din apropiere de Geneva,in noaptea de 3 spre 4 februarie 1990. „Avea un diametru de 10 metri si o adancime de 12. Practic, un volum de 942 de metri cubi de pamant, cantarind peste 2.000 de tone, s-a volatilizat. Ar fi fost nevoie de o suta de camioane de 20 de tone pentru a-l face sa dispara”, au consemnat autorii Anderhub si Rothin lucrarea
lor, „Misterul cercurilor din campii”.




Victime si pagube



Pe 23 februarie 2007,intr-un cartier rezidential din San Antonio, un mare oras din Guatemala, a aparut o gaurain sol de cateva zeci de metriin diametru si adanca de peste 100. Au fostinghitite 12 case si trei persoane si-au pierdut viata. Martorii au povestit ca, din adanc, venea un miros
pestilential,insotit de zgomote surde, de parca s-ar fi deschis poarta Iadului. Craterul, perfect tubular, avea peretii netezi, de parca ar fi fost produs de o masinarie de sapat tuneluri.


Aceleasi caracteristici au fost observate siin cazul unei gauri aparutein Peru,in 1999, pe un camp din apropiere de Arequipa, un sat din Anzi. „Nu putea fi vorba despre o prabusire naturala a solului, mai ales ca peretii netezi ai gaurii pareau facuti ca la carte. Craterul nu a fost sapat totusiintr-o modalitate cunoscuta, mai ales ca nu exista niciun indiciu cu privire la modulin care a fost transport solul excavat”, nota si Andreas Muler,intr-o lucrare pe aceeasi tema.





Arma experimentala sau extraterestri



In urma cu peste 20 de ani, un fost agent secret american, William Cooper, deconspira,in cartea sa „Guvernul secret”, existenta unei arme teribile. „Excalibur este o arma montata pe o racheta, fiind capabila sa produca o gaura de 1.000 de metri adancime, chiar siin sol stancos”, indica fostul agent secret.


Alti cercetatori au dat vina pe rusi,in perioada Razboiului Rece,in timp ce una dintre variantele actuale se refera la satelitii militari, dotati cu lasere puternice, capabile sa dezintegreze solul pana la adancimi nebanuite.


Nici extraterestrii n-au fost uitatiin explicatiile unora. Pe 8 august 2007, instrumentul HRISE de pe sonda spatiala trimisa pe planeta Marte a transmis imagini cu o gaura circularain solul martian, a carei adancime a fost estimata la peste 80 de metri. Dar, indiferent de variantele oferite ca solutii, stiinta actualainca nu poate explica argumentat aparitia gaurilor din solul terestru.


Tradus din revista

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu