miercuri, 9 decembrie 2009

Atat de negru, regnul uman.



Da! Esti un animal evoluat, un biped capabil sa comunice altfel decat prin urlete si sunete mute. Esti o creatura nascuta pentru a distruge care traieste intre mormane de beton. Poti sa razi, sa plangi, sa urasti, sa iubesti, sa admiri, sa invidiezi... Poti sa inchizi ochii si sa ajungi oriunde cu gandul, poti sa explorezi taramuri si civilizatii stand in caldura peretilor tai de beton, si cu toate astea, TU ce preferi?


Ca o adevarata creatura primitiva, preferi distantele scurte, solutii ieftine, chiar daca trebuie sa arunci cu noroi in jurul tau, chiar daca trebuie sa calci in picioare semeni ai tai pentru a nu te scufunda. Asa se face ca uiti faptul ca nu tie ti se datoreaza faptul ca astazi de dimineata te-ai ridicat din pat, asa se face ca uiti faptul ca nu tu esti responsabil de faptul ca stii sa mergi, sa comunici, sa te exprimi. Dar TU, creatura nevrednica, iti zidesti altar in obscurul spiritului tau, si te inchini zilnic tie, jignesti oricand pe oricine pentru ca TU, in viziunea ta, esti Alesul. Nu te dai inapoi de la manjirea mediului in care traiesti. Murdaresti tot ce te inconjoara, cu vorbe de ocara si trairi din cele mai intunecate.


Preferi noroiul, preferi mocirla, pentru ca in nemernicia ta, consideri ca daca vei fi ”fotografiat”, vei parea o idee mai curat decat ceea ce te inconjoara, ba mai mult decat atat, in contrast cu mocirla vei parea si o creatura dominatoare si inteligenta.


Nici o grija, pana cand vei realiza ca scopul tau era cu totul altul, planeta pe care TU o secatuiesti cu rautatea, lacomia, prostia, ignoranta de care dai dovada, isi va fi dat “refresh”.


Pe curand, Creatura!

-------------------------------------------------------------------------------------

*** Creatura - O specie de mamifer usor de individualizat in mijloacele de transport in comun, supermaket, parcuri, si in special locuri aglomerate, unde are public (inclusiv forumuri). Nu se jeneaza sa injure ca la usa cortului, sa se contrazica in timp ce saliva ii aluneca pe barba, sa arunce gunoaie in oriunde si in general sa faca orice lucru penibil care il aduce in centrul atentiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu