luni, 30 noiembrie 2009

Localizarea informatiei in...eter


"Se poate spune că domeniul subtil de cunoaştere pe care îl evoc în timpul meditaţiei, atunci când doresc să aflu anumite informaţii, este un tip de eter foarte vast, însă acesta nu reprezintă eterul la care face referire ştiinţa con¬temporană, a început Cezar să-mi explice. Din această realitate subtilă provin toate lucrurile şi fenomenele, toate gândurile, materia de orice tip, în general vorbind orice informaţie care se actualizează ca nume şi formă în planul fizic. Din acest ocean practic infinit de „coduri" particu¬lare încep să se concretizeze, din aproape în aproape, toate intenţiile, gândurile şi ideile noastre care prind ast¬fel o formă clară şi se obiectivează la nivelul de percepţie al omului obişnuit, în lumea fizică.Imaginează-ţi, de pildă, o masă de aburi care se află în suspensie; ea este alcătuită din vapori de apă formaţi din particule foarte fine care plutesc în aer. Dacă acţionăm asupra temperaturii înconjurătoare şi o determinăm să scadă, vaporii de apă vor condensa şi se vor transforma în picături de lichid, adică ei se vor afla atunci într-o stare de agregare a materiei care este mai grosieră decât cea a vaporilor, care reprezentau starea gazoasă a apei. Dacă vom scădea şi mai mult temperatura, apa lichidă se va transforma în gheaţă, deci în materie solidă, care este starea de agregare cea mai grosieră. E simplu de înţeles: aceiaşi atomi de apă, care iniţial se aflau sub formă de vapori, au devenit, prin transformări succesive, gheaţă.Analogic vorbind, acelaşi drum, de sus în jos, îl urmează şi informaţia de orice tip care ajunge să se con¬cretizeze în planul fizic, în stadiul ei primar, latent, infor¬maţia nu reprezintă altceva decât o anumită formă de energie vibratorie care este specifică fiecărui aspect în parte. Mediul în care subzistă infinitatea de idei, gânduri, intenţii şi posibilităţi este eterul subtil universal despre care îţi spuneam mai înainte. Totul se reduce, deci, la accesarea informaţiei pe nivelul ei propriu de vibraţie, care face parte din oceanul nesfârşit al frecvenţelor de vibraţie energetică din eterul universal. Acesta este aspec¬tul cel mai dificil de realizat, întrucât mai întâi este nece¬sar să ai nivelul de conştiinţă adecvat pentru a fi conştient de eterul subtil universal şi, de asemenea, trebuie să ai capacitatea de a selecta cu mare acurateţe, din multi¬tudinea frecvenţelor de vibraţie energetică, pe aceea care te interesează.


Mă vei întreba, poate, cum selectează mintea doar o frecvenţă specifică dintr-o infinitate care există? Procesul este simplu, pentru că el se bazează pe legea universală a vibraţiei. Tot ceea ce există în univers şi este definit în mod particular, indiferent că este fiinţă sau lucru, fenomen sau emoţie, are o „amprentă" vibratorie, o „marcă" specifică inconfundabilă după care poate fi iden¬tificat oriunde în univers. Este aşa-numita lungime de undă personală, întocmai cum spirala ADN-ului este unică pentru fiecare fiinţă. Trebuie doar să comutezi „butonul" de Ia o lungime de undă la cea pe care doreşti să o cunoşti. Este un principiu fundamental în fizică şi acesta se numeşte rezonanţă. Desigur, toate acestea implică un antrenament adecvat şi perseverent, dar rezul¬tatele sunt pe măsură. Eu nu am făcut altceva decât să aplic cu exactitate acest principiu, focalizându-mă asupra „imaginii subtile" sau „lungimii de undă" a personajului care urma să sosească, chiar dacă nu-1 văzusem niciodată şi nu îl cunoşteam deloc, dar despre care aveam totuşi unele informaţii de la generalul Obadea. Acele informaţii sumare mi-au fost de ajuns.

Manifestarea puternică şi focalizată a voinţei mele a determinat într-un timp relativ scurt realizarea condiţiilor de rezonanţă cu „amprenta subtilă" a persoanei respective. Totuşi, trebuie să-ţi spun că fenomenul nu este chiar aşa simplu precum ţi-1 descriu eu acum. Mai bine zis, este necesară o lungă perioadă de practică intensă, care implică de asemenea elevarea deosebită a conştiinţei."

Fragment din "Viitor cu cap de mort" de Radu Cinamar

7 comentarii:

 1. Ai citit şi celelalte 3 cărţi?

  Numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut! Gasesc interesant ceea ce faci prin intermediul blogului tau si anume, chiar cred ca reusesti sa dai un impuls celor "invaluiti de ceata", iar celor care au deja la cunostinta asemenea idei, le dai motive sa mearga mai departe. Iti scriu aici pentru ca am citit toate cartile lui Radu Cinamar si acum ca am terminat, am cam ramas in pana. Pentru ca te intereseaza domeniul, as dori sa imi recomanzi si alte carti asemanatoare.
  Iti urez succes pe mai departe si sa ne auzim cu bine!

  RăspundețiȘtergere
 4. Bun gasit Valentina!

  Inainte de toate cele ce urmeaza sale insir, multzam pentru aprecieri. "Geticul", asa cum il vedeti domniile voastre, nu este altceva decat o idee tomnatica, "despre care" insa, va pot asigura ca va deveni un proiect in toata regula la momentul potrivit.

  Referitor la Radu Cinamar, o sa te dezamagesc, nu i-am citit toate cartile. "Viitor cu cap de mort" l-am citit la recomandarea unei cunostinte. Recunosc si admit faptul ca volumul de informatii pe care il cuprinde este fascinant, dar faptul ca este aproape imposibil de probat (verificat)...

  Totusi, dupa Radu Cinamar, am inceput sa citesc "Convorbiri cu Octavian Paler", ti-o recomand cu drag.

  Gandul de bine al,

  Geticului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc pentru recomandare, o voi citi cu incredere. Referitor la "faptul ca este aproape imposibil de probat (verificat)..." ,nici existenta lui Dumnezeu nu prea poate fi verificata si totusi are miliarde de adepti (fie el Buddha sau Allah etc.)

  Daca imi permiti, consider ca cea mai mare libertate a omului este credinta...Cu siguranta nu ma refer la credinta aceea "invatata" in scoli.

  Subiectul "R.Cinamar si cartile sale" este unul mult disputat si controversat si evident nu voi incepe acum sa aduc argumente de niciun fel. Eu doar incurajez pe orice sa ia la cunostinta macar acele teme de gandire, acele invataturi de morala, pana la urma, oferite de personajele sale, mai mult sau mai putin fictive...Ideea, nu Omul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Iti impartasesc opiniile.

  Ganduri de bine!

  RăspundețiȘtergere
 7. Elias, publicitatea pe Geticul.com este o chestiune supusa unor termeni, conditii si tarife. :)

  Multumim pentru intelegere si cooperare.

  RăspundețiȘtergere